duminică, 5 februarie 2012

  Ceapa ca medicament

   In medicina antichitatii, ceapa, la fel ca si usturoiul era un medicament universal.
   -Abcese, furuncule, panaritiu-pentru a le face sa coaca mai repede, aplicati pe partile inflamate ale abceselor si furunculelor ceapa coapta.Sa fie calda, dar fara sa provoace arsuri.Pentru panaritiu, varati degetul bolnav in ceapa coapta si calduta si tineti-l asa 10-15min.Repetati operatiunea de 4-5ori pe zi.Alta metoda consta in invelirea panaritiului cu o foita de ceapa.
   -Acid uric in exces-Puneti peste noapte 2 cepe mari zdrobite, pana ce se se obtine o pasta, intr-o jumatate de apa clocotita.Dimineata, strecurati lichidul printr-un tifon, si beti din el o ceasca de cafea, in care puneti putin suc de lamaie.Indulciti usor cu miere.
    -Astm-Varsati o jumatate de litru de vin alb sec dat in clocot peste 300g ceapa cruda, taiata in feliute subtiri.Lasati-o sa se macereze 4 ore, apoi adaugati 100g miere.Beti un pahar din acest preparat dimineata, intre mese si seara,inainte de a va culca.Faceti o cura de trei saptamani.
    -Arsuri-Pentru a atenua durerea provocata de o arsura usoara, aplicati pe locul vatamat o ceapa zdrobita, presarata cu un varf de sare.Acest procedeu evita aparitia besicilor.
    -Colici hepatice-Au la origine litiaze cu care se poate lupta, urmand o cura anuala, care costa in a bea, 5-6zile la rand, urmatoarea compozitie: caliti o ceapa mare, tocata marunt, in 4 linguri de ulei de masline.Adaugati 150ml apa si 40g osanza de porc nesarata, lasati sa fiarba 10min apoi beti lichidul foarte fierbinte.
   - Diabetul-Faceti regulat cure de ceapa, actioneaza asupra pancreasului.Mancati dimineata, la pranz si seara, vreme de o saptamana, ceapa cruda sau gatita.Repetati cura, o data la doua luni.
   -Diareea-Punetila fiert 10min, un pumn de frunze de ceapa intr-un litru de apa.Consumati din lichidul obtinut o jumatate de litru pe zi.
   Pentu nou-nascuti, infuzati 3 cepe taiate intr-un litru de apa clocotita,vreme de doua ore.Indulciti cu putina miere.Sepun zece picaturi in fiecare biberon.
   -Degeraturi, crapaturi, rani-Picurati suc de ceapa pe o compresa, pe care o aplicati apoi pe locul bolnav.Pe rani, se pun foitele subtiri care despart foile de ceapa, apoi se aplica un bandaj.
    -Gripa-In perioadele de epidemie, consumati o cantitate mare de ceapa.
    Puneti la macerat intr-un litru de apa, vreme de 8 ore, 4 cepe mari taiate rondele.Strecurati-le apoi, presandu-le bine.Adaugat apoi miere si beti din acest macerat un pahar dimineata, pe stomacul gol, altul la ora 10,un altul dupa-masa si altul seara.Cura dureaza 15 zile.
   -Hemoroizi-Taiati o ceapa in doua si caliti-o in osanza de porc.Lasati-o sa se raceasca intr-un recipient de pamant (lut, ceramica), apoi aplicati grasimea obtinuta pe locul dureros.
   -Boli de inima-Oceapa coapta in cuptor, pusa la culcare pe talpa picioarelor si fixata cu un pansament, le face bine cardiacilor si astmaticilor.
   -Obezitate-Primavara cand organismul are nevoie sa elimine deseurile, tineti o cura de ceapa.Ficatul, rinichii, sangele se vor simti usurate.
   -Prostata-100g ceapa tocata se macereaza 15 zile in 2 litri de vin alb curat.Se adauga 100 g zahar tos.Se filtreaza si se bea cate un pahar, la fiecare masa.
   -Reumatism, artrita-Puneti la macerat, vreme de 10 zile, bucati de ceapa proaspata, intr-o cantitate egala de alcool de 90 grade.Indulciti cu miere si strecurati.Cand va simtiti fara putere, beti de trei ori pe zi un paharel.
   -Tuse, bronsita-Puneti la fiert 8-10min, intr-o jumatate de litru de apa, 3 cepe taiate bucati.Strecurati,indulciti cu miere si beti jumatate de ceasca pe zi.
   -Veruci-Frecati-le regulat cu o jumatate de ceapa.Peteti sa crapati o ceapa, sa o presarati cu sare marina si sa ungeti veruca , dimineata si seara, cu sucul astfel obtinut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu