sâmbătă, 11 februarie 2012

TOPUL CELOR 8 ALIMENTE AFRODISIACE

Anason         
Anasonul este o planta aromatica, renumita pentru proprietatile sale afrodiziace inca din perioada vechilor greci si romani. Pentru a te bucura de efectul de crestere a libidoului, ai putea consuma 1 shot de ouzo sau de sambucca. Limiteaza-te, insa, la un singur shot, daca nu vrei ca alcoolul sa puna in pericol sansele de a avea parte de o partida reusita de amor.

Avocado
                  
In trecut, aztecii numeau fructul de avocado “ahuacatl”, cuvant care insemna “testicul”. Acest fruct exotic este intesat cu vitamina B6, despre care se spune ca mareste nivelul de hormoni masculini, cat si potasiu, care ajuta la reglarea glandei tiroide la femei. Cu alte cuvinte, asigura sanatatea organismului, dar si dorinta de a avea o viata sexuala cat mai activa.

Banana
                           
Un alt simbol falic, si banana este un afrodiziac ticsit cu potasium si vitamine B care contribuie la secretia de hormoni sexuali. In plus, ofera si energie de durata – numai buna pentru a putea face fata unei partide toride de sex! De parca nu era suficienta, bananele contribuie si la reglarea presiunii arteriale. Aceasta proprietate este cu atat mai importanta cu cat presiunea arteriala marita poate determina instalarea disfunctiilor erectile.

Caviar
                            
Pentru o seara de lux in compania partenerului, caviarul poate fi alegerea potrivita. Nu doar pentru ca este un aliment pretios, ci si pentru ca are proprietati afrodiziace! Caviarul contine zinc, un mineral care stimuleaza productia de testosteron, necesar pentru obtinerea excitatiei sexuale.

Ciocolata
    
Ciocolata nu mai are nevoie de nicio prezentare. Unul dintre cele mai renumite afrodiziace, acest desert delicios contine feniletilamina si teobromina care, sustin specialistii, actioneaza asupra neurotransmitatorilor de la nivelul creierului si determina instalarea unei stari de bine si de excitatie.

Chiar daca ciocolata cu alba poate fi mai tentanta, ideala este varianta cu un continut mai mare de cacao (ciocolata neagra), intrucat este mai eficienta si mult mai sanatoasa. Daca nu iti place ca atare, combin-o cu capsune sifrisca, ambele fiind, la randul lor, afrodiziace!

Ghimbir
                   

Un condiment aromat, ghimbirul face minuni asupra sistemului circulator! Sub orice forma ar fi consumat – crud, conservat sau gatit – pare sa contribuie la sporirea dorintei si a puterilor sexuale.

Stridii
                  
La fel ca si ciocolata, stridiile sunt renumite la nivel mondial pentru proprietatile lor afrodiziace. Inca din Grecia antica, acestea au fost apreciate si folosite intrucat sunt bogate in zinc care sporeste productia de testosteron – un atu in pat atat pentru barbati, cat si pentru femei. Cu ce servesti stridiile crude? Ideal, cu un pahar de sampanie rece de calitate.

Zmeura
                                               
Nu in ultimul rand, zmeura este bogata in vitamina C si poate fi servita cu un afrodiziac puternic: ciocolata. Nu trebuie decat sa ai la indemana o portie de ciocolata lichida in care sa lasi sa alunece fructele de zmeura pe care i le vei servi, apoi, tacticos, partenerului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu